Header Ads

Bajram prilika da iskažemo sve dobro i svu sreću koju nosimo u sebi

BEOGRAD (AA) - Bajram je prava prilika da iskažemo sve ono što je dobro i svu sreću koju nosimo u sebi, te da ih nesebično i uz iskren osmeh delimo na svakom mestu sa svim ljudima, izjavio je danas reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović u poruci povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, javlja Anadolu Agency (AA).
Na konferenciji za novinare u Bajrakli džamiji u Beogradu, Nasufović je, čitajući bajramsku poruku, rekao da je Bajram prilika za obnavljanje starih prijateljstava, da se izađe iz samoće gradeći mostove zajedništva i da se trajno želi drugome ono što želimo sebi. "Dragi postači, sutra je Bajram - dan sreće i radosti za sve muslimane u svetu! u nadi da će Milostivi Allah dž.š. primiti post i naša dobra dela, da će nam grehe oprostiti i preći preko naših ružnih dela, da će milost svoju spustiti na duše naših umrlih, da ćemo uz njegovu pomoć čuvati sebe i porodice svoje, komšije i prijatelje, dom i domovinu, zajedništvo i suživot, moleći se za sreću svakog čoveka, svim pripadnicima islama od srca želim: Bajram šerif mubarek olsun", poručio je Nasufović.
Kako je rekao, danas je trideseti dan posta i poslednji dan ramazana, odabranog i blagoslovljenog meseca u kome smo se trudili da najsnažnije iskažemo svoju odanost uzvišenom Bogu, s namerom da se zaštitimo od svega što nas udaljava od Boga i od čoveka. On je izrazio uverenje da su postači osetili lepotu života dajući prednost svom srcu i duši nad telesnim strastima, družeći se sa svojom porodicom i prijateljima na zajedničkim ibadetima i molitvama i ramazanskim sehurima i iftarima.

Nema komentara