Header Ads

Džemat Ostrožac priredio iftar u budućem islamskom centru

OSTROŽAC, 11. juni – U Cazinskom džematu Ostrožac u kojem živi oko 560 domaćinstava prije dvije i pol godine polaganjem kamena temeljca otpočela je izgradnja budućeg modernog i funkcionalnog Islamskog centra čija je okosnica džamija ukupne površine 1.800 kvadratnih metara.
Zajednički iftar u prekrasnom ambijentu nove džamije Zdanje budućeg islamskog centra u džematu Ostrožac pokraj magistralne ceste Bihać-Cazin, čija se završna faza izgradnje užurbano privodi kraju, sinoć je bilo domaćin iftara kojem su, osim Hajrudin-ef. Gobeljića i džematlija, prisustvovali bihaćki muftija Hasan-ef. Makić, gradonačelnik grada Cazina Nermin Ogrešević, glavni imam MIZ Cazin Sajid Mujakić, te brojni imami iz cazinskih i bihaćkih džemata.

Nakon iftara klanjan je akšam-namaz i proučena dova pred duše vakifa koji su izdvojili velika sredstva i trajno se ugradili u zidove ovog vjerskog zdanja. Bihaćki muftija Hasan-ef. Makić, obratio se na kraju prigodnim riječima čestitavši džematlijama i vrijednom imamu Gobeljiću na realizaciji ovog hvala vrijednog projekta. „Najveći bajram za ovaj džemat jeste to što se proklanjalo u novoj džamiji. To je pravi bajram za sve vas i ovom prilokom bi istakao zasluge vašeg imama Hajrudin-ef. Gobeljića koji je najzaslužniji što je ovaj objekat krenuo sa izgradnjom i evo hvala Bogu uskoro se završava. Također bi se zahvalio svima vama koji ste učestvovali i na bilo koji način doprinjeli izgradnji ovog objekta koji je lijep i prostran. Džamije i trebaju da budu lijepe i prostrane, bez obzira što će biti onih koji će reći – a što će nam tolike džamije neće se nikad napuniti. Neka ih, napuniće se za 27. noć, na bajrame, ali u zadnje vrijeme i na džumama je prisutan sve veći broj ljudi“, kazao je muftija Makić.

Nema komentara