Header Ads

Turkinja nagrađena počasnom diplomom Pravnog fakulteta za pomaganje slijepoj kćerki tokom studija

Turkinja, koja je četiri godine čitala zabilješke sa predavanja i udžbenike prava svojoj slijepoj kćerki kako bi joj pomogla u učenju nagrađena je počasnom diplomom Sakarya univerziteta tokom ceremonije uručivanja diplome njenoj kćerki.
Havva Kul iz Kodželija svakoga dana pratila je svoju kćerku Berru Merve Kul na univerzitet i nakon četiri godine velikog truda, Berru je diplomirala na Pravnom fakultetu s počastima. Video, koji je snimljen tokom ceremonije dodijele diploma, prikazuje studente i profesore kako aplaudiraju majci i kćerki dok se penju na podij kako bi primile diplome i povelju. Snimak je odmah postao viralan na društvenim medijima. “Željeli smo da zahvalimo majci i kćerki koje su pokazale veliki trud”, kazao je dekan Pravnog fakulteta Sakarya univerziteta, prof. Mahmut Bilen.
Prema Bilenu, ono što je Berru postigla, diplomirala je s počastima na fakultetu s teškim nastavnim planom i programom uprkos svome stanju, zahtijevalo je veliku žrtvu i smatra da postignuće studentice treba također podijeliti i s njenom majkom. IslamBosna.ba

Nema komentara