Header Ads

Muftija Palestine- Prodavanje palestinske zemlje je haram

Palestinski muftija Muhammed Hussein kazao je jučer da pomaganje neprijatelju u kupovini palestinske zemlje , uključujući i Kuds, je haram, prenio je QudsPress. Ovo je došlo nakon što je Izrael pokušao da donese zakon koji Jevrejima dozvoljava da posjeduju palestinsku zemlju na okupiranoj Zapadnoj obali i Kudsu.
“Palestinska zemlja je islamski vakuf i haram je prodavati je ili olakšavati neprijatelju da je posjeduje”, kazao je on u fetvi. Muftija je najoštrije osudio prodaju palestinske imovine. “Onaj ko proda svoje zemlju neprijatelju ili prihvati bilo kakvu naknadu je grješnik, jer onaj koji prodaje neprijateljima zemlju radi na uklanjanju muslimana iz njihovih domova”, kazao je muftija. On je također kazao da činjenje ovakvih djela vodi nevjerstvu te da je počinilac toga izdao Allaha, Njegovog Poslanika, svoju vjeru i domovinu.
Muftija je pozvao sve ljude da bojkotuju svakoga ko proda svoju zemlju cionistima ili posreduje u takvim prodajama. Bojkot podrazumijeva obustavu svake vrste trgovine, sklapanja brakova, prisustvovanje dženazama tih osoba, učenje dove za njih, itd. Važno je napomenuti da ovo nije prva fetva koja zabranjuje prodaju zemljišta Jevrejima, ali je prva zvanična fetva koja je izdata u posljednje vrijeme. IslamBosna.ba

Nema komentara