Header Ads

Ljajić osudio ''nepoštovanje himne'' u Novom Pazaru - ''Kada je himna, treba da se ustane''

RASIM Ljajić, ministar trgovine i turizma i rođeni Novopazarac, osuđuje 'nepoštivanje himne' Srbije od strane pojedinih navijača.
- Simboli države u kojoj živimo moraju da se poštuju, bez obzira na to da li vam se sviđa tekst himne ili boja zastave. Ali ako odete na predstavu ili sportsku priredbu gde je previđeno da se svira državna himna, minimum što treba da uradimo je da ustanemo - kaže Ljajić za "Novosti". - Ovakvo ponašanje najviše šteti građanima u Novom Pazaru. Umjesto da se govori o pobjedi odbojkaša, rezultat sad više niko ni ne pominje. Zato pitam kakav je efekat zviždanja. Vulin : Primeniti zakon
ALEKSANDAR Vulin, ministar odbrane u Vladi Srbije, povodom incidenta u Novom Pazaru, za "Novosti" je istakao: - Pošto Ugljanin nije kažnjen za poziv na cijepanje Srbije, pojavljuju se i drugi koji se nadaju da pravosuđe u Srbiji neće djelovati. Pošto ne primjenjujemo zakon, razni ekstremisti će ispoljavati svoju mržnju sigurni da neće snositi posljedice. Ogromna većina građana Novog Pazara voli svoju Srbiju i zna koliko se ulaže u grad i rašku oblast, ali i mali broj je dovoljan da ostavi ružnu sliku. Treba primjeniti zakon da se takve stvari više ne ponove.

Nema komentara