Header Ads

Yildirim: Turska je otvorila više radnih mjesta od svih zemalja EU-a

ANKARA (AA) - Premijer Republike Turske Binali Yildirim je izjavio da je Turska zemlja koja je veoma dobro integrisana u globalno tržište, javlja Anadolu Agency (AA).
"Zato neka niko ne očekuje da će Turska ostatku svijeta zatvoriti svoja vrata", rekao je turski premijer u obraćanju na tradicionalnom iftaru u organizaciji Udruženja nezavisnih industrijalaca i biznismena iz Turske (MUSIAD) u Ankari. "Broj radnih mjesta koje smo mi omogućili posljednjih 10 godina je veći od broja radnih mjesta koja su osigurale sve zemlje EU-a", kazao je Yildirim.
Istakao je i da Europska unija (EU) i Sjedinjene Američke Države (SAD) ne očekuju prijateljstvo od Ankare ako će podržavati teroriste koji prijete Turskoj. "Ne možemo reći da imamo savršene odnose s Europskom unijom (EU) i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). S njima imamo određene probleme. Šta je pak izvor tih problema? Mi nismo. Pružite podršku terorističkim organizacijama koje pokušavaju podijeliti vašu zemlju i narod i koje namjeravaju da vam zauzmu teritorij i izazovu nestabilnost, te dočekujete one koji su naredili izvođenje puča 15. jula. U tom slučaju od Turske ne očekujte prijateljstvo, oprostite na tome", rekao je Yildirim okupljenima.

Nema komentara