Header Ads

Poznat plan posjete Erdogana, njegova supruga Emine otvara kliniku na KCUS-u

Erdogan će prisustvovati 6. kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD), koji će biti održan u nedjelju, u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”, dok će na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu primiti počasni doktorat. Očekuje se da u Sarajevo stigne više od 10.000 Turaka iz nekoliko država Evrope i svijeta.
U večernjim satima planirana je šetnja Baščaršijom gdje će u Gazi Husrev-begovoj džamiji klanjati akšam-namaz zajedno sa Izetbegovićem Supruga turskog predsjednika Emine Erdogan istog dana će prisustvovati otvaranju Klinike za hematologiju KCUS (13. etaža CMB-a) zajedno sa direktorom Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) za BiH, Omerom Farukom Alimcijem i generalnom direktoricom KCUS-a, prof.dr. Sebijom Izetbegović.
Turska agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je 3.249.415 KM (sa PDV-om) za potrebe izgradnje Klinike za hematologiju. Stara zgrada u kojoj su bili smješteni pacijenti je u izuzetno lošem stanju, zbog čega su godinama trpili kako bolesnici tako i uposlenici. Preseljenjem u nove prostorije značajno će se poboljšati uvjeti boravka pacijenata, ali i rada uposlenika ove Klinike.

Nema komentara