Header Ads

STRAŠNA SUDBINA MALOG ELDINA IZ TUTINA: Dobio male boginje, vozili ga na kontrolu, a onda je poginuo dok je spavao

Dječak Eldin Hodović (15) iz sela Gornji Crniš kod Tutina, koji je u četvrtak poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Velike Plane, stradao je na putu do bolnice u Beogradu, u koju su ga vodili brat od amidže Elvis i majka Neima, koji su povrijeđeni u udesu.
Kako piše “Kurir”, dječak je posljednjih mjeseci imao zdravstvenih problema zbog malih boginja, pa je iz Tutina često morao da ide u Beograd kod ljekara. Pretpostavlja se da je zbog toga i spavao na zadnjem sjedištu i nije bio vezan u trenutku sudara. Dječak je nastradao kad se “seat” koji je vozio njegov rođak Elvis Hodović (33) velikom brzinom zakucao u parkirani kombi u zaustavnoj traci i usmrtio vozača Slavoljuba Topličanina (48) iz Kruševca. Automobil je udario u Topličanina, koji je izašao iz kombija, a od siline udara dječak je ispao iz vozila jer jedini u njemu nije bio vezan.
Prema riječima rođaka nastradalog dječaka, on je živio s majkom u selu kod Tutina, dok su mu otac i brat u inostranstvu. “Otac i brat mu rade u Njemačkoj. Eldin je imao morbile, a njegovo zdravstveno stanje se iskomplikovalo, pa je često išao u Beograd. Kako mu otac nije tu, amidža je trebalo da ga preveze, a krenula je i majka”, priča jedan od rođaka. On dodaje da je dječak zbog lošeg zdravstvenog stanja ležao na zadnjem sjedištu. “Vjerovatno je spavao u trenutku sudara. Da je sve bilo kako treba, i on bi bio vezan”, priča rođak. Dječaku je jučer obavljena dženaza u rodnom selu.
Sahrana umjesto proslave godišnjice braka U Kruševcu, u kući u kojoj je živeo stradali vozač kombija Slavoljub Topličanin (48), suprug i otac troje djece, tuga i bol. “Tog jutra otišao je s bratancem i sinom da preveze neki nameštaj. U jednom trenutku Slavoljub je čuo da nešto lupa u kombiju. Prevozio je namještaj i pomislio je da se nešto otkačilo. Bilo je unutra stolica, posumnjao je da je to.” “Upalio je žmigavce i stao u zaustavnu traku”, priča potresena supruga Ljiljana i dodaje: “U kombiju su ostali bratanac i sin. Oni ništa nisu mogli da vide, ali su čuli jak udarac. Trebalo je da u subotu slavimo 15 godina braka. Umjesto da se spremam za to, mi spremamo sahranu.”

Nema komentara