Header Ads

Ispraćaj 239 hadžija u organizaciji Mešihata IZ u Srbiji

Na gradskom trgu u Novom Pazaru, u prisustvu velikog broja vjernika, članova porodica budućih hadžija i hadžinica, upriličena je svečanost i ikrar dova u povodu ispraćaja hadžija koji put svetih mjesta Medine i Meke putuju u organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji.
Svečanosti su prisustvovali brojni predstavnici javnog i političkog života Sandžaka. Foto: Mešihat IZ u Srbiji Na samom početku svečanosti, ašere je proučio Kemal ef. Jusufović, a svojim izvjedbama prisutnima su se predstavili i polaznici dječije ustanove “Reuda“. Svršenik Medrese “Gazi Isa-beg” i student FIN-a Ensar ef. Latifović prisutnima se predstavio učenjem telbije i ilahije.

 Posredstvom Mešihata IZ-e u Srbiji ove godine hadž će obaviti 239 lica, od kojih 138 muškaraca i 101 žena, dok će hadž u svojstvu bedela obaviti 64 lica. Ovogodišnji hadžije dolaze iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Prijepolja, Nove Varoši, Priboja, te Preševa i Bujanovca. Hadžije predvode dr. Rešad ef. Plojović i dr. Enver ef. Omerović. O zdravlju hadžija brinut će dr. Suad Tutić.

Nema komentara