Header Ads

Erdogan na dženazi ubijene žene i njene bebe: Još jednom smo vidjeli podlost terorista PKK

SIVAS (AA) – Predsjednik Republike Turske Recep TAyyip Erdogan prisustvovao je dženazi Nurcan Karakaye (25) i njene 11-mjesečne bebe Mustafe Bedirhana koji su ubijeni u jučerašnjem terorističkom napadu na jugoistoku Turske, javlja Anadolu Agency (AA).
Dženaza ubijenim u napadu terorista PKK obavljena je u Sivasu, a turski predsjednik Erdogan je kazao da je javnost još jednom mogla vidjeti pravo lice podle terorističke organizacije PKK. "Još jednom smo vidjeli koliko je ta separatistička organizacija podla i zla. To su ubice ove bebe i ubice naše sestre", kazao je Erdogan. On je poručio da će Turska odlučno nastaviti borbu protiv svih terorističkih organizacija, uključujući i PKK, FETO i ISIS. Također je poručio da će kao predsjednik države odobriti uvođenje smrtne kazne u Turskoj, ako to prethodno izglasa Parlament.
Dženazi u mjestu Sarkisla u Sivasu prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi, a turski predsjednik Erdogan je izrazio sućut turskom vojniku Serkanu Karakayi čija supruga i beba su danas sahranjeni. Posljednjem ispraćaju svirepo ubijene žene i njene bebe prisustvovali su i turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar odbrane Hulusi Akar i ministrica rada, socijalne skrbi i porodice Zehra Zumrut Selcuk.

Nema komentara